Colonhydrotherapie (darmspoelingen)

Veel mensen hebben last van darmklachten.  Een ongezond voedingspatroon kan ervoor zorgen dat aangekoekte afvalstoffen en verkeerde bacteriën in de darmen achterblijven waardoor chronische ziektes ontstaan.  Met behulp van een  speciaal darmspoelapparaat worden de darmen gespoeld. Ortho Kliniek ‘t Gooi gebruikt voor deze methode de meest geavanceerde apparatuur met een gesloten systeem zonder geurtjes om u snel van uw klachten af te helpen. Daarbij ligt u ontspannen op een zachte bank onder een dekbed.

Ook als de darmen door verkramping (spastische darm) of verslapping (luie darm) niet meer goed werken (IBS of PDS = Prikkelbare Darm Syndroom), kan door regelmatige colonhydrotherapie het ritme weer hersteld worden. Door het inspoelen en uitspoelen van verwarmd, gefilterd water, gecombineerd met een lichte buikmassage, wordt de  natuurlijke peristaltiek weer hersteld, zo dat er weer een regelmatig ontlastingpatroon ontstaat.

Colonhydrotherapie wordt altijd gecombineerd met voedingsadviezen en na de darmspoeling wordt geadviseerd om probiotica te gebruiken, om de gezonde darmflora weer op te bouwen. Voorafgaande aan de behandeling wordt meestal een licht laxeermiddel geadviseerd en meestal wordt twee dagen achter elkaar gespoeld.

Vanaf maart 2015 worden de darmspoelingen (de colonhydrotherapie) gedaan in de Praktijk voor Natuurlijke Geneeswijzen van Nicole Benschop. U kunt daar zelf een afspraak maken via tel. 06 2460 2739. Het adres is Wakkerendijk 228A, 3755 DJ Eemnes.