Infuusbehandeling in de orthokliniek

Inleiding:

Uit Amerika komt de methode van infuusbehandeling via een ader voor toepassing in de natuurgeneeskunde, de orthomoleculaire geneeskunde en bij de chelatietherapie. Bij chelatie worden giftige metalen zoals lood, kwik en cadmium uit de bloedvaten verwijderd, het is dus een vorm van ontgifting. Al in 1992 haalde dokter Reijntjes zijn chelatie diploma na een intensieve opleiding bij het ACAM, het American College for Advancement in Medicine. In Duitsland en België leerde hij alles over Ozontherapie. Beide methodes werken met het toedienen van vitaminen, mineralen en ontgiftende stoffen rechtstreeks in de bloedbaan via een ader in de arm.

Hieronder volgt een opsomming van de infuusbehandelingen in de orthokliniek.

Protocol I infuus (vitamine C):

Vitamine C per infuus is het simpelste infuus en er kan van 5 tot 25 gram (of meer) vitamine C per keer worden gebruikt, bijvoorbeeld voor verbetering van de algemene weerstand of als preventie (Life Extension). Ook bij virusinfecties en bij kanker zijn goede resultaten behaald. Er is sneller herstel na operatie, na chemotherapie en/of bestraling. Vitamine C is een universele anti-oxidant en het ondersteunt bijna alle genezingsprocessen. In hoge dosering werkt vitamine C als pro-oxidant, waarbij is aangetoond dat kankercellen daar niet goed tegen kunnen. De mens kan vreemd genoeg helaas zelf geen vitamine C maken, veel dieren kunnen dat wel en maken extra vitamine C als het nodig is.

Protocol II infuus (ontgifting):

Dit bevat o.a. hoge dosering magnesium, vitamine C en calcium-EDTA. Magnesium zorgt voor een betere doorbloeding (tijdens het infuus kan men al een warmtegevoel ervaren), vitamine C pakt de gifstoffen aan en stimuleert de eigen ontgifting en calcium-EDTA bindt vooral de zware metalen (lood en kwik), die daarna worden uitgeplast. Het wordt vooral gebruikt bij pijnklachten zoals fibromyalgie en bij kwik/amalgaam problemen. Het infuus duurt ongeveer 30 minuten en u moet daarna veel drinken om de afvalstoffen uit te plassen.

Protocol III infuus (vitaminen/mineralen):

Dit is het succesinfuus van een ACAM collega uit New Jersey en het wordt ook gebruikt in klinieken in Duitsland. Door toediening van vitaminen rechtstreeks in de bloedbaan, wordt een (mogelijk) gebrekkige opname via de darm omzeild. Dit infuus kan worden ingezet bij chronische vermoeidheid, zwakke weerstand en als start van een algemene behandeling. Het bevat een breed scala aan vitaminen, mineralen en anti-oxidanten; stoffen die o.a. nodig zijn voor ontgiftings-processen en voor de opbouw van energie. Effecten zijn vaak al meteen na het infuus merkbaar, zowel op gebied van ontgifting (detox) als op verbetering van energie en weerstand.

Ozontherapie:

Deze methode wordt vooral veel in Duitsland, België, Italië en Cuba toegepast. Gezonde cellen hebben veel baat bij ozontherapie (een soort super zuurstof), maar micro-organismen zoals virussen, schimmels, gisten, parasieten en zelfs kankercellen houden helemaal niet van ozon. Medicinale ozon heeft een bewezen effect op vrijzetting van antioxidanten en interleukines zoals interferon. De meest toegepaste methode is die van de “groot eigen bloed behandeling”. Na afname van 50-100 ml bloed in een steriele vacuüm fles, wordt daar een afgemeten hoeveelheid ozon-zuurstof mengsel bij gevoegd en daarna wordt het ge-ozoniseerde bloed als infuus weer teruggegeven. Na 4-5 behandelingen kan men al resultaat voelen, aanvankelijk soms in de vorm van ontgifting (zelfs oude klachten kunnen tijdelijk erger worden!).

Chelatie infuus (bij aderverkalking):

Dit infuus bevat volgens ACAM protocol naast vitaminen en mineralen het natrium-EDTA, dat ook het overtollige calcium in de bloedbaan kan binden. Het effect van chelatie is verbetering van de doorbloeding in de vernauwde bloedvaten.

Chelatietherapie bij “etalage benen” geeft soms al na 15 infusen vermindering van de pijnklachten en verlenging van de loopafstand. Het infuus duurt 2-3 uur en kan 2x per week worden gegeven. Tussendoor wordt het bloed o.a. gecontroleerd op nierfunctie en cholesterol.

Duizenden hart en vaat patiënten in Amerika werden reeds met chelatietherapie behandeld en in meer dan 85% van de gevallen werd verbetering gemeld. Dit grote onderzoek was helaas niet wetenschappelijk genoeg om critici te overtuigen. Recent dubbelblind placebo-gecontroleerd onderzoek (TACT: Trial to Access Chelation Therapy, USA, 1700 deelnemers) gaf wel een (geringe) bescherming te zien voor de met chelatie behandelde patiënten na een hartinfarct.

Bijzondere infusen:

Sommige infusen bevatten niet in Nederland verkrijgbare stoffen en worden alleen toegediend na “informed consent”: toestemming van de patiënt, uitleg van werking en eventuele bijwerking. Bijvoorbeeld: infuus met dioxychlor (D4 verdunning) tegen candida, virussen en parasieten volgens Bradford. Maar ook het H2O2 infuus volgens Charles Farr, het AF2/Se infuus bij kanker, het DMSO infuus bij reuma, het Na-acetylcysteïne anti-oxidant infuus, taurine, etc.

Magnesium infuus:

Magnesium is van groot belang voor de doorbloeding, voor ontgifting (buffer bij verzuring), voor de botopbouw en tegen de stress. Het stabiliseert het autonome of vegetatieve zenuwstelsel en verlaagt de bloeddruk. Door verregaande bewerking van ons voedsel verdwijnt er veel magnesium, zodat veel mensen een tekort hebben. Bij chronische stress en burnout helpt magnesium om er weer bovenop te komen.

Procaïne infuus of injectie:

Procaïne is al jaren bekend als Gerovital en werd door de internist dokter Aslan uit Roemenië in haar wereldberoemde kuurkliniek gebruikt voor revitalisering (injecties 2x per week). Ook werd procaïne al heel lang gebruikt voor pijnbestrijding bij de zogenaamde neuraaltherapie. Nieuw is de toepassing van procaïne per infuus bij allerlei chronische (vooral pijn) klachten. Een Duitse arts gebruikte deze methode jaren met goed succes in zijn praktijk. Met steeds stijgende dosering procaïne worden de infusen gegeven, totdat de juiste dosering (verschilt per geval) wordt bereikt.

B vitamines:

Deze belangrijke vitamines worden meestal niet per infuus maar per injectie in de bilspier gegeven. Meestal ook in een combinatie, omdat ze elkaar versterken. De belangrijkste is vitamine B12: deze wordt vaak moeizaam opgenomen uit voeding of uit supplementen, meestal door een slechte maagfunctie of darmfunctie. Vitamine B12 is nodig voor het zenuwstelsel, voor de energie-opbouw (celdelingen), bij bloedarmoede en vooral bij vegetarische voeding. B6 is belangrijk bij depressieve gevoelens, B1 en B3 zijn nodig bij de suikerstofwisseling, B2 o.a. bij tong en nagelklachten, B5 voor goed functioneren van de bijnier en foliumzuur (B7) is nodig bij celdelingen, bloedarmoede, voor het zenuwstelsel, preventie van open ruggetje en bij de homocysteïne stofwisseling.